اگر رژیم خاصی دارید یا به دنبال پخت و پز سالم هستید، باید در انتخاب غذاهایتان دقت بیشتری کنید. تابه های چدنی کیفیت غذارا کاملا حفظ می کند و مصرف روغن را به حداقل می رساند. تابه های چدنی با کیفیت بالایی که در ساخت دارند، باعث لذت بردن شما از سالادهای سبزیجات سالم، مرغ، گوشت و یا ماهی کبابی می شوند. این ظروف می توانند جایگزین مناسبی نسبت به لوازم خانگی بزرگ که فضای زیادی را در آشپزخانه اشغال می کند باشند. استفاده از تابه های چدنی در پخت غذا باعث به وجود آمدن طعم بهتر و بیشتر غذا می شود.
فهرست مطالب
تمامی آشپزها ارزش ظرف و ظروفی که از آن برای پخت و پز طولانی مدت استفاده میکنند را میدانند. آیا تا به حال به ظروف چدنی توجه کردهاید و متوجه کیفیت بالای این ظروف شدهاید؟
مزایای بیشمار ظروف چدنی موجب شده است که هر خانم خانهداری برای یک بار هم که شده از این ظروف برای پخت و پز استفاده کند.
اطلاعاتی در ارتباط با چدن
چدن نوعی فلز آلیاژی است که عنصر اصلی آن را آهن تشکیل داده است، برخی از افراد تصور دارند که چدن ۱۰۰ از آهن ساخته میشود که تصوری کاملاً اشتباه است چرا که چدن از ذوب آلیاژهای آهن و کربن تولید میشود.
بهتر است که بدانید حدود ۲ الی ۴ درصد شدن را کربن تشکیل داده است و مقدار کمی از آلیاژ های منگنز، سیلیکون و ناخالصیهای چون گوگرد و فسفر در آن وجود دارد.
البته افزودن این عناصر آلیاژ اضافی برای بیشتر شدن خواص چدن است، برای نمونه ترکیب کربن و سیلیکون به چدن موجب میشود که قابلیت ریختهگری آن افزایش قابل توجهی پیدا کند.
برای ساخته شدن چدن سنگ آهن را در کورهها حرارت داده تا ذوب شود سپس فلز مذاب ریخته میشود و مدتی به آن اجازه میدهند که سفت شده و به شکل شمش درآید شمشهای چدن دوباره در قالبهای نهایی ذوب میگردد، در طی این ذوب مجدد میتوان گفت که چدن ساخته میشود.
مدلهای متفاوتی از چدن وجود دارد که هر کدام از آنها از عملیاتهای حرارتی و تکنیکهای مختلفی طراحی و ساخته میشوند.
کاربرد تابه های چدنی
تابه های چدنی شیاردار بیشتر برای پخت استیک به کار می رود. از کاربرد تابه های چدنی می توان به کباب کردن انواع گوشت و مرغ هم اشاره کرد به این دلیل به این تابه ها، تابه های چدنی گریل هم می گویند. کاربرد تابه های چدنی هم برای کسانی است که رژیم لاغری دارند به دلیل استفاده خیلی کم از روغن و هم برای کسانی است که عاشق کباب هستند.
مشخصات مهم تابه های چدنی
وارد شدن یون آهن در هنگام پخت انواع غذا، به داخل غذا از مشخصات مهم تابه های چدنی است. با استفاده از ظروف چدنی پس از چند ماه، کمبود یا فقر آهن طبیعی به سرعت از بین می رود.
اگر دوام ظروف چدن را در نظر بگیریم، این ظروف نسبتا ارزان هستند و این ظروف چدنی یک عمر ماندگار هستند و در نتیجه قیمت مناسبی دارند. وب سایت خانه شما بهترین قیمت وبالاترین کیفیت از ظروف چدنی را در دسترس شما قرار می دهد.
ظروف چدنی به هیچ چیزی برای نگهداری احتیاج ندارند و به راحتی قابل نگهداری هستند و در دسته ی ظروفی قرار می گیرند که نگهداری آسانی دارند.
ظروف چدنی در برابر آتش مقاوم و با دوام هستند و اگر اهل سفر و کمپینگ هستید وب سایت خانه شما تابه های چدنی خود را به شما معرفی می کند.
ظروف چدنی توزیع کننده گرما به صورت یکسان هستند و گرما را در کل سطح توزیع می کند و در نتیجه حرارت به صورت مساوی پخش می شود.
شما می توانید از ظروف چدن برای کاربردهای مختلف و آشپزی مثل سرخ کردن، بخارپز کردن و جوشاندن آب استفاده کنید.
تابه های چدن هر چه گرمتر باشد،بهتر کار می کند. در چدن چیزی شبیه سوراخ وجود دارد، چدن در برابر باز شدن منافذ پوست و جذب مواد باز می شود. درنتیجه هر چه دما بیشتر، منافذ بیشتری هم در تابه باز می شود و باعث جذب روغن و چربی بیشتری از غذا می شود. این روغن و چربی ظرف را نچسب می کند که باعث پخت و پز آسان می شود.
در دهه های اخیر استفاده از ظروف چدنی افزایش قابل توجهی پیدا کرده است و یکی از دلایل اصلی استفاده از این ظروف تخریب ناپذیر بودن ظروف چدنی است حتی ظروفی را که زنگ زده و خراب شدهاند شما میتوانید به وضعیت سابق خود بازگردانید به این صورت که سطح نچسب روی چدن را میتوانید با فرآیندی به نام seasoning به حالت قبلی خود بازگردانید.
seasoning روغنی است که در قابلمه چدنی استفاده میشود و بعد از گرم کردن آن ظروف حالتی صاف و صیقلی به خود میگیرند علاوه بر این میتواند به نچسب شدن قابلمهها و تابهها کمک کند.
با کمک این فرآیند غذا از سطح فلز جدا شده و از ظرف برابر زنگ زدگی و هرگونه مشکل در آینده جلوگیری میکند.
مزایای ظروف چدنی
تمیز کردن سریع و راحت ظروف چدنی
یکی از رایجترین مزایای تابه های چدنی در پخت و پز تمیز کردن آسان و راحت آنها در مقایسه با دیگر ظروف میباشد، چرا که به دلیل سطح نچسب این نوع از ظروف تمیز کردن آنها در مقایسه با آلومینیوم یا شیشه راحتتر میباشد.
قیمت مناسب و مقرون به صرفه
از دیگر مزایای تابه های چدنی در پخت و پز میتوان به قیمت مناسب و مقرون به صرفه آنها اشاره کرد، چرا که قابلمههای چدنی، تابه ها و تمامی ظروف چدنی از مواد خام ارزانی ساخته شدند که علاوه بر ماندگاری بالا دیگر نیاز نیست که هر سال نگران تعویض آنها باشید.
در اشکال به اندازههای مختلفی ساخته میشوند.
تابه های چدنی را میتوان یکی از محبوبترین مدلهای وسایل در پخت و پز به حساب آورد چرا که امکان ساخت این محصول در اندازههای مختلف وجود دارد. علاوه بر تابه ها میتوان از چدن برای ساخت انواع قابلمهها، کباب پز، ظروف مخصوص پیتزا و غیره استفاده کرد.
تامین آهن خون با ظروف چدنی
بسیاری از پزشکان تغذیه معتقد هستند که پختن غذا با تابوهای چدنی میتواند به دریافت آهن بیشتر در رژیم غذایی منجر شود. چرا که در زمان پختن به غذای شما نفوذ پیدا میکند و در هر وعده غذایی حدود ۱۸ میلیگرم از آهن بدن شما را تامین مینماید، بنابراین میتوان گفت که این مورد یکی از مهمترین مزایای تابه های چدنی در پخت و پز به حساب میآید.
معایب استفاده از تابههای چدنی در پخت و پز
حال که با مزایای تابه های چدنی در پخت و پز آشنا شدید بهتر است که بدانید در کنار تمامی فواید و ویژگی های ظروف چدنی برای این محصولات معایبی نیز ذکر شده است که ما در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- در صورتی که فرآیندseasoning به درستی انجام نشود احتمال زنگ زدگی این زرو افزایش پیدا میکند و ممکن است که مجدداً این فرآیند را تکرار کنید تا شکل ظاهری ظرف باز گردد.
- وزن زیاد ظروف چدنی جابجایی و حمل این ظروف را با مشکل همراه کرده است.
- در صورت که تابه بیش از حد داغ شود احتمال سوختگی در آن بسیار زیاد است.
- واکنش پذیر هستند.
- برای گرم کردن غذا با ظروف چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارید.
- دستگیرههای قابلمههای چدنی یا تابه بسیار داغ میشوند که در صورت هرگونه سهل انگاری میتواند برای شما مشکلاتی را به همراه آورد.
- شما نمیتوانید غذاهای اسیدی یا گوشتهای سرخ شده را با نوشیدنیهای گازدار در تابه چدنی سرخ کنید.
- از همه مهمتر آنکه نمیتوانیم برای جوشاندن آب از این ظروف استفاده کنید.
- اگر قصد دارید که آشپزی را با ظروف چدنی امتحان کنید بهترین گزینه استفاده از ظروف چدنی لعابدار هستند که با آهن واکنش نشان نمیدهند و دیگر نیازی به فرآیند seasoning ندارند و دچار زنگ زدگی نمیشوند.
2 مزیت مهم تابه های چدنی
کاهش مصرف انرژی : تابه های چدنی سرعت انتقال حرارت و ظرفیت حرارتی بالایی دارند و ابتدا گرما را در خود ذخیره می کنند و بعد از اشباع به صورت یک نواختآن را به غذا منتقل می کنند در نتیجه کمترین گرما،بیشترین انتقال گرما را به همراه دارد.
حفظ ویتامین ها و ارزش غذایی : بخارهایی که از پخت و پز مواد مغذی به وجود می آیند، دارای ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی بسیار زیادی هستند که نباید از ظرف خارج شوند. درب ظروف چدنی طوری طراحی شده که این بخار ها خارج نمی شوند و روی غذا می افتد. این مورد همه ی ارزش های غذایی را حفظ می کند.
ظاهر تابه های چدنی
امروزه در بازار از اشکال مختلفی از تابه های چدنی مانند مربع، بیضی و گرد وجود دارد. انتخاب شکل تابه کاملا سلیقه ای است اما پر طرفدار ترین شکل آن مربع است.
در تابه های مربعی، گوشه های تابه گرما جمع می شود و این گرما را به وسط تابه منتقل می کند که پخت و پز سریع تر انجام شود. اگر به دنبال فضای بیشتر برای استفاده در تابه هستید، تابه های بیضی بهترین انتخاب برای شماست.
حتما بخوانید : 6 مدل از بهترین مدل های تابه چدنی
ظروف چدن و رستوران ها
بسیاری از رستوران ها در تابه ها و قابلمه های چدنی، غذاهای متنوعی را پخت می کنند. در بعضی از رستوران ها از ظروف چدنی به عنوان ظرف های سرو غذا هم استفاده می شود.
زنگ زدگی ظروف چدن
اگر اثری از زنگ زدگی در تابه یا قابلمه چدنی میبینید با استفاده از سیم ظرف شویی می توانید لایه ی زنگ زده شده را جدا کنید و مراحل آماده سازی ظرف چدن را اجرا کنید. برای آسان شدن این کار می توانید از شوینده های قوی استفاده کنید تا لایه ی زنگ زده جدا شود. قبل از استفاده از این شومینه های قوی از سمی نبودن این شوینده ها مطمئن شوید تا مواد خطرناک جذب سطح ظرف نشود.
اگر می خواهید تنوعی به قابلمه ها و ظروف پخت و پز آشپزخانه خود بدهید، پیشنهاد می دهیم به محصولات وب سایت خانه شما سری بزنید و خرید خود را ثبت کنید. همچنین می توانید به پیج اینستاگرام خانه شما بروید و از طریق دایرکت ثبت سفارش کنید.
بهترین تابه های چدنی
بهترین تابه های چدنی از شرکت نالینو هستند که برای هر آشپزخانه ای کاربردی و کارآمد است. این تابه ها بدون نیاز به قطره ای روغن، موادغذایی متنوعی مثل سبزیجات و گوشت را می پزند. اگر شما هم رژیم غذایی دارید یا دنبال ترفندهای سالم آشپزی هستید، ما به شما تابه های چدنی نالینو را پیشنهاد می کنیم که کیفیت مواد غذایی را بدون استفاده از روغن حفظ می کند. تابه های چدنی نالینو ضخامت مطلوب و مناسبی دارند. به دلیل خط های افقی که روی بیشتر مدل های آن هست خطوطی تیره و زیبا روی مواد غذایی ایجاد می کند که طعم واقعی و لذیذ کبابی سالم و خوشمزه را ایجاد می کند. از مزایای تابه های چدنی نالینو می توان به استفاده از آن روی ذغال یا حتی فر اشاره کرد.
از معروف ترین و محبوب ترین برندهای فعال در تولید ظروف چدنی می توان به تابه تفال نیز اشاره کرد. امروزه البته برند تفال در زمینه تولید محصولات برقی و غیر برقی نیز فعالیت می کند.
این روزها انواع جدیدی از ظروف با برند آگرین وارد بازار شده است که آگرین یکی از بهترین برندهای ظروف در ایران به شمار می رود. در مورد کیفیت غذای آگرین باید به این نکته اشاره کرد که اکثر مشتریانی که از محصولات آگرین استفاده کرده اند راضی بوده اند و خود آگرین که یک برند ایرانی محسوب می شود برندی شناخته شده در بازار است.
یکی دیگر از برندهایی که در زمینه ساخت قابلمه و تابه چدنی خوب عمل کرده است، قابلمه چدنی دسینی است که بسیار عالی است. برند دسینی نیز انواع تابه های چدنی را در سایزهای مختلف به فروش می رساند. در واقع محصولات دسینی در چین بر اساس استانداردهای برند ایرانی تولید می شوند.
برند بوش یک برند آلمانی است، به طور کلی یکی از برندهای فعال در زمینه تولید لوازم خانگی است و بیشتر مردم می دانند که این برند آلمانی به نام بوش است، در حدود قیمت ماهیتابه چدنی بوش ضروری است که به شما بگوییم هزینه کلی محصولات بوش با توجه به کیفیت آنها بسیار بالا است.
نقاط ضعف تابه های چدنی
با توجه به جنس این تابه ها که چدن است، طبیعی است که وزن بالایی داشته باشند. همیشه بعد از سرخ کردم موادی مثل سیب زمینی، ماهی و غیره با تصویر اثرات روغن بر روی اجاق گاز و شیشه آن مواجه می شوید.
اشکال و ابعاد تابه های چدنی
تابه های چدنی شکل ها و اندازه های متفاوتی دارند. ابعاد تابه های چدنی را بر اساس نیاز و سلیقه شما می توان انتخاب کرد. در انتخاب تابه با ابعاد مناسب، تعداد اعضای خانواده و میزان استفاده از این وسیله بسیار موثر است. تابه های چدنی در بازار دارای یک یا دو دسته هستند که در مدل دو دسته ممکن است یکی از دسته ها بلند و دیگری کوچک باشد یا هر دو دسته کوچک باشد.
همه ی تابه های چدنی که در بازار وجود دارند، دارای در نیستند. اگر تابه ای را انتخاب کنید که در داشته باشد، باعث مغز پخت شدن غذا در زمان کوتاه می شود.
بعضی از تابه های چدنی دارای خطوط و شیارهایی هستند که بعضی عمق زیادی دارند و بعضی سطحی هستند که بهترین انتخاب برای گریل کردن، تابه ای با شیارهای عمیق است چون باعث جمع شدن چربی ها در این شیارها می شود و در نتیجه غذایی سالم تر و با چربی کمتر خواهید داشت.
نحوه نگهداری از ظروف چدنی
اگر ظروف چدنی را برای پخت و پز انتخاب کردید بهتر است که بدانید این ظروف نحوه نگهداری مخصوص به خود را دارد و بهتر است که شما در این باره اطلاعات لازم را به دست آورید تا محصول مورد نظر برای شما مدت زمان بیشتری دوام داشته باشد و دیگر نگرانی بابت طول عمر و خرابی این تجهیزات نداشته باشید.
نگهداری از ظروف چدنی به افزایش طول عمر آنها منجر میشود و معمولاً به نحوه نگهداری آنها بستگی دارد، نگهداری از این ظروف نیازمند اطلاعات و آگاهی بسیار در این باره است.
یکی از مهمترین مواردی که در زمان نگهداری از ظروف چدنی باید به آن دقت داشته باشید آن است که برای این ظروف حتماً از دستگیرههای ضخیم استفاده کنید تا در زمان آشپزی که ظروف مورد نظر داغ میشوند برای بلند کردن و جابجایی آنها مشکلی برای دستهای شما به وجود نیاید.
ظروف چدنی را میتوان در داخل فر یا حتی روی گاز با درجه حرارت ۲۶۰ سانتیگراد استفاده کرد اما به این نکته را توجه داشته باشید که هیچ وقت نباید بعد از داغ بودن ظروف داخل آب سرد و یخ یا فریزر قرار دهید.
نکاتی مهم برای نگهداری از ظروف چدنی
برای نگهداری از ظروف چدنی و اینکه شما بتوانید از مزایای تابه چدنی در پخت و پز استفاده کنید لازم است که به یک سری نکات دقت داشته باشید. که از مهمترین این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
اگر برای بار اول است که از ظروف چدنی استفاده میکنید بهتر است که تابه های چدنی را قبل از استفاده جلا دهید. برای جلا دادن این ظروف میتوانید از انواع روغنهای خوراکی همچون روغن نارگیل یا آفتابگردان استفاده کنید برای این کار کافیست که مقداری روغن داخل ظرف چدن بریزید و با کمک دستمال تمیز یا دستمال کاغذی تمامی سطوح را به این روغن آغشته کنید. دقت داشته باشید که روغن باید به صورت یک لایه بسیار نازک در تمامی سطح ظرف چدن قرار بگیرد.
نگهداری از ظروف چدنی بهتر است که بدانید این ظروف در مقایسه با دیگر ظروف پخت و پز از جمله مسی دیرتر گرم میشود اما بعد از گرم شدن میتواند ساعت و گرما را درون خود حفظ کنند به همین دلیل میتوان گفت که با ظروف چدنی شما میتوانید از لذت غذاهای کاملا پخته شده بهرهمند شوید.
کم شدن ظروف چدنی قبل از آشپزی موجب میشود که گرما به صورت یکنواخت در تمامی سطح ظروف پخش شود، به همین دلیل قبل از ریختن روغن یا دیگر مواد غذایی درون ظروف چدنی بهتر است که به مدت ۵ دقیقه آنها را گرم کنید.
بهتر است که درجه متوسط حرارت گاز را جهت گرم کردن این ظروف انتخاب کنید چرا که در برخی موارد حرارت بالا میتواند به بدنه ظروف چدنی آسیب وارد کند و رنگ خاکستری را بر روی سطح بدنه ایجاد نماید.
بهتر است که برای هم زدن غذا در ظروف چدنی از ابزار مناسب همچون کفگیرها و قاشقهای سیلیکونی و چوبی استفاده کنید در غیر این صورت قاشقها و کفگیرهای فلزی میتواند بر روی سطوح داخلی ظرف چدن خراش ایجاد کنند و خاصیت نچسب بودن آنها را از بین ببرد.
همچنین استفاده از قاشقهای پلاستیکی میتواند تاثیرات مخربی را بر روی سلامت غذا داشته باشد که بعد از تحمل گرما و حرارت با غذا واکنش نشان داده و مواد سمی و مضر به غذا وارد میشود به همین دلیل میتوان گفت که استفاده از قاشقهای سیلیکونی و چوبی بهترین گزینه برای آشپزی با ظروف چدنی به حساب میآید.
نظر خود را بنویسید