راهنمای خرید ماهیتابه چدنی

راهنمای خرید ماهیتابه چدنی

ماهیتابه چدنی یکی از اجزای مهم و کاربردی آشپز خانه است و وجود آن امری ضروری است، و به سبب پرکاربرد بودن آن باید جنس عالی و کیفیت بالایی داشته باشد تا بتوان مدتها با خیال راحت از آن استفاده کرد، یکی از بهترین مزایای تابه چدنی پخت و پز بدون روغن آن است که به طبع موجب جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی میشود ،استفاده از ظروف چدنی موجب افزایش میزان یون‌های آهن در غذای مصرفی میشود و با توجه به این نکته که کمبود آهن، مساله‌ای بسیار شایع در دنیای امروزی است استفاده از این ظروف می‌تواند مفیدتر هم باشد، چدن به سبب خاصیتی که دارد حرارت را به طور یکسان و تدریجی در همه جای تابه پخش میکند و مواد غذایی به خوبی مغز پخت پخت و لذیذ میشوند طراحی درب ماهیتابه نچسب چدنی به گونه ای است که به هیچ عنوان بخارات حاصل از پختن مواد غذائی که در آن ویتامینها، پروتئینها و املاح مفید وجود دارد از داخل ظرف خارج نشده و به محض تماس با سطح داخلی درب، میعان صورت می پذیرد و بر روی مواد غذائی در حال پخت ریزش می کند، این امر موجب حفظ ارزش غذائی مواد شده و ضمن بهره مندی کامل از مواد غذایی، خوردنیهای کاملا سلامت و مفید را نوش جان خواهید کرد.

تابه چدنی اصل

یکی از مشخصه های ماهیتابه چدن اصلی وزن آنهاست که به علت ماهیت آنها که آلیاژی از آهن، کربن و سیلیسیم هستند  سنگینی زیادی دارند اما امروزه  ماهیتابه هایی با عنوان ماهیتابه چدنی  روانه بازار شدند که کف آنها لایه نچسب دارد و شکل ظاهری آنها شبیه به چدن است این تابه ها آلیاژ آلومینیوم هستند و وزن بسیار سبکی دارند اختللاف وزن آنها 3 برابر است.

روش دوم این است که ماهیتابه چدنی اصل خاصیت مغناطیسی دارد و آهن ربا به آن میچسبد.

روش سوم ظرف چدن در صورت ضربه خوردن یا افتادن دچار شکستگی میشوند.

روش چهارم در ماهیتابه چدنی جدید  نوعی اندود سرامیک بکار رفته است و بر این مبنا این گونه ضروف نچسب علاوه بر داشتن امتیازات  ظروف چدنی ، مضرات ظروف تفلونی را ندارند.

تابه چدنی درب دار

ماهیتابه  چدنی

در ادامه این مقاله به نکات مهم استفاده از ماهیتابه چدنی  میپردازیم:

توصیه شده است  که جهت جلوگیری از تبادلات نا  مطلوب  چدن های بدون روکش با غذا در اولین بار استفاده، داخل آن را با کمی روغن چرب کنید و دو ساعت روی اجاق گاز یا درون  فر  قرار بدهید، همیشه قبل از استفاده از ظروف چدنی اصل بایدمدت آن را بر روی حرارت قرار بدهید تا گرم شوند، برای اطمینان  از گرم  شدن کافی ظرف میتوانید قطره ای آب به درون آن بیاندازید اگر به سرعت تبخیرشد یعنی ظرف گرم شده است، به یاد داشته باشید که پس از اتمام پخت  مواد غذایی را از درون ماهیتابه خارج کنید تا اکسید نشوند همچنین برای شستوشو و تمیز کاری  ظروف چدنی از ابر نرم استفاده کنید نکته دیگر این است که ماهیتابه چدن را هیچ وقت بدون وجود مواد غذایی روی شعله مستقیم قرار ندهید زیرا  رنگ قابلمه تغییر میکند، بعد از  پایان استفاده  از تابه چدنی حتما آنرا  بشویید زیرا  این ظروف مناسب نگه داری در یخچال نیستند، برای هم زدن غذا از قاشق های مخصوص قابلمه چدن و یا قاشق چوبی استفاده کنید تا کف آن خط و خش نیوفتد .

ماهیتابه چدنی و عمر مفید آن زود

ماهیتابه چدنی(که ترکیبی از سیلیسیم، آهن و کربن هستند)، عمر طولانی دارند این ظروف مناسب برای پخت وپز طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و اگر  آلومینیوم نداشته باشند، گزینه مناسبی برای طبخ محسوب می‌شوند این قابلمه‌ها به طور یکسان حرارت را پخش می‌کنند و به دلیل مقاومت زیاد در برابر دمای بالا برای سرخ کردن، پختن، گذاشتن در تنور، روی آتش و در فر قرار دادن بسیار مناسب هستند.

آیا زنگ زدگی سرویس چدنی باعث  خراب شدن می‌شود؟

در ادامه پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، اگر در ماهیتابه چدنی خود آثار اکسایش (زنگ زدگی) مشاهده کردید با استفاده از سیم ظرفشویی رویه زنگ زده را که بر سطح تابه چدنی تشکیل شده است را پاک کنید و مراحل آماده سازی اولیه تابه چدنی را مجددا اجرا کنید، برای راحتی کار میتوانید از شوینده های قوی استفاده کنید تا لایه زنگ زده را به راحتی بزدایید اما  لازم است که  ابتدا مطمئن بشوید  که این مواد شوینده سمی نباشند تا مواد خطرناک آن توسط سطح ظرف  جذب نشود.

نظر خود را بنویسید

enamad